در خیلی از زمینهها در کسب و کارهای اینترنتی، سرعت ایندکس مطالب نقش مهمی در موفقیت و تعیین رتبههای سایت دارد. این موضوع مخصوصا در وب سایتهای خبری اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ در واقع هرچه سرعت ایندکس این سایتها بالاتر باشد، احتمالا افزایش رتبهشان در نتایج هم بیشتر است.
امروز میخواهم همه روشهای افزایش سرعت ایندکس سایت که تا الان در وب فارسی و انگلیسی پیدا شده را به شما آموزش بدهم:
آموزش افزایش سرعت ایندکس سایت
اول از همه ببینیم که فرآیند ایندکس به چه صورت اتفاق میافتد: رباتهای گوگل که به آنها خزنده یا کروالر (CRAWLER) هم گفته میشود؛ در بازههای زمانی مختلف و طبق بودجه خزش سایتتان به آن سر زده و صفحات را بررسی میکنند.
دسترسی آنها به صفحات سایت شما از طریق لینکهای داخلی، لینکهای خارجی و… انجام میشود. بعد از این بررسی، صفحات جدید یا بروزرسانی شده در نتایج ایندکس میشوند.
اما موضوع مهم و مورد بحث ما این است که: گوگل چطور تصمیم میگیرد هر چند وقت یک بار باید به سایت ما سر بزند؟
گوگل برای اینکه تعیین کند محتوای شما باید در چه مدت بعد از انتشار و اصلا چند وقت یک بار ایندکس شود، به 2 موضوع توجه میکند. مورد اول میزان لیافتی که وب سایتتان برای سرعت ایندکس داشته و مورد دوم، مقدار منابع هاستتان و توانی که سایت برای خزش رباتها دارد. علاوه بر این دو؛ گوگل باید برای ایندکس سایت یک ارتباط محکم و قوی با آن داشته باشد.
همه تکنیک های افزایش سرعت ایندکس سایت که در ادامه به شما آموزش میدهم؛ در نهایت مربوط به یکی از 3 موضوع بالا هستند:
1_ اتصال سایت به سرچ کنسول
سرچ کنسول ابزاری است که گوگل به صورت رایگان در اختیار مدیر سایتها قرار داده. شما میتوانید با اتصال سایتتان به سرچ کنسول اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت سئو آن به دست بیاورید. البته اتصال سایت به سرچ کنسول صرفا برای آنالیز سئو آن نیست، بلکه شما با متصل کردن این ابزار به سایت، ارتباطتان را گوگل را نزدیکتر کرده و سرعت ایندکس مطالب@تان را هم افزایش میدهید.
2_ معرفی نقشه سایت به سرچ کنسول
نقشه سایت یا SITE MAP یک فایل متنی با فرمت XML است. در این فایل متنی آدرس تمامی صفحات وب سایت شما وجود دارد و صرفا برای رباتهای گوگل ساخته میشود. رباتها با بررسی سایت مپ و لینکهای درون آن، میتوانند سریعتر به صفحات جدید ساخته شده در وب سایتتان دسترسی پیدا کرده و آنها را ایندکس کنند.
برای ساخت سایت مپ در سایتهای وردپرسی میتوانید از افزونه SITEMAP GNERATOR، YOAST SEO یا رنک مث استفاده کنید. برای ساخت سایت مپ سایتهای غیروردپرسی هم از سایت XML SITEMAP کمک بگیرید.
در صورتی که سایتتان وردپرسی است، سایت مپتان در چنین آدرسی بارگذاری شده:
khanemohtava.ir/sitemap.xml
بعد از اینکه مطمئن شدید سایت مپ وجود دارد، آن را در سرچ کنسول سایتتان به گوگل معرفی کنید. (تصویر پایین)
3_ انتشار محتوای زمانبندی شده
گوگل محتوا را دوست دارد ولی عاشق محتوایی است که به صورت منظم و مداوم منتشر میشود! یعنی اگر بخواهم به طور دقیقتر بگویم: سطح وب پر است از وب سایتهایی که مدت زمانی را محتوا منتشر کرده و سپس بیخیال ادامه مسیر شدهاند.
اما گوگل با آن سایتهایی صمیمی شده و میشود که به صورت مداوم و در مدت زمان طولانی محتوا منتشر میکنند. اگر میخواهید سرعت ایندکس سایتتان را بالا ببرید؛ باید به طور مداوم و در زمان دقیق محتوا منتشر کنید.
مثلا: در هر هفته، در روزهای 2 شنبه و 4 شنبه و راس ساعت 7 عصر یک محتوا در سایتتان منتشر کنید. مهم نیست که در هفته حتما 10 محتوا یا 1 محتوا منتشر شود، مهم این است که محتوا در زمان دقیق روی وب سایت برود تا رباتهای موتور جستجو هم شرطی شده و دقیقا در زمانی که محتوای جدید منتشر میشود، آن را ایندکس کنند.
4_ انتشار مطالب در شبکههای اجتماعی
چند سالی است که گوگل برای بررسی اعتبار وب سایت شما و حتی رتبه دادن به صفحات مختلف، به شبکههای اجتماعی سایتتان سر میزند و سیگنالهای آن را در رتبههایتان تاثیر میدهد.
در این میان انتشار مطالب سایت در شبکههای اجتماعی، به عنوان راهکاری برای افزایش سرعت ایندکس سایت شناخته شده. یعنی زمانی که شما پست تازه منتشر شده سایتتان را در شبکه اجتماعی مثل توییتر، لینکدین و… بازنشر میکنید؛ عملا سندش را به نام خودتان زده و رباتهای موتور جستجو را برای ایندکس سریع به سمت سایت خودتان فراخوانی میکنید.
البته من پیشنهاد نمیکنم همه مطالب سایت را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید؛ چون اصولا این شبکهها برای جذب مخاطب ساخته شدهاند و نه صرفا سئو کردن سایت. بنابراین ساخت یک جامعه مخاطب به کمک محتوای جذاب در شبکههای اجتماعی و سپس گاها انتشار محتواهای سایت در آنها، انتخاب هوشمندانه و بهتری است.
نکته: برای افزایش سرعت ایندکس سایت، توییتر بهترین شبکه اجتماعی است.
5_ استفاده از url inspection
قبلا در سرچ کنسول گوگل بخشی به اسم fech وجود داشت که میتوانستید به کمک آن بعد از انتشار یک مطلب، گوگل را برای ایندکس خبر کنید. در نسخه جدید سرچ کنسول که همین یکی دو سال پیش منتشر شد، این بخش حذف شده. اما در مقابل بخشی به اسم url inspection در آن به وجود آمده که به شکل یک نوار ابزار نمایش داده میشود:
یکی از کاربردهای این ابزار همان فچ کردن محتوا یا خبر دادن به گوگل برای ایندکس محتوای جدید است. برای این کار کافی است لینک مقاله مورد نظرتان را در ابزار گفته شده قرار بدهید. به این صورت رباتهای گوگل از انتشار صفحه جدید با خبر میشوند و سریعتر برای ایندکسش اقدام میکنند.
6_ ایجاد جریان لینک سازی داخلی
رباتهای موتور جستجو برای بررسی صفحات وب سایت شما، از لینکها استفاده میکنند. مثلا زمانی که در صفحه x یک لینک به صفحه a میدهید، رباتها در زمان بررسی صفحه اول و در زمان رسیدن به لینک موجود، از آن استفاده کرده و به سراغ صفحه جدید هم میروند.
با توجه به همین موضوع زمانی که یک جریان لینک سازی بین همه صفحات در سایتتان ایجاد کرده باشید، سرعت ایندکس آن را افزایش میدهید و احتمال دیده شدن صفحات جدید را بالا میبرید.
7_ ایجاد لینک داخلی در صفحات قدرتمند
یک سری از صفحات وب سایت شما هستند که قدرت سئو زیادی دارند. مثلا صفحه اصلی سایت، صفحه دسته بندی مقالات و محصولات و… . زمانی که محتوای جدیدی در سایت شما منتشر شده و لینک آن در این صفحات قرار میگیرد، قدرت سئو زیادی به آنها منتقل و این باعث افزایش سرعت ایندکسشان میشود.
بنابراین پیشنهاد میکنم ساختار وب سایتتان را به شکلی بسازید که محتواهای جدید سریعا در این صفحات ظاهر شده و لینکهای داخلی قدرتمندی بگیرند.
8_ لینک بیلدینگ
دقیقا همان صحبتی که برای لینکهای داخلی کردم، برای لینکهای خارج از وب سایت شما هم صدق میکند. این یعنی اگر سایت x به یک صفحه از سایت شما لینکی داده باشد، وقتی ربات خزنده گوگل وارد آن شده به کمک لینک به سایت شما میآید و اقدام به ایندکس صفحاتتان میکند. بنابراین وجود لینک صفحات جدید شما در سایتهای پرقدرت باعث افزایش سرعت ایندکس سایتتان میشود.
نکته: دقت کنید که لینک سازی خارجی یا همان ساخت بک لینک یکی از فاکتورهای حساس سئو است، بنابراین بدون دانش قبلی به هیچ عنوان به سراغ این فاکتور سئو نروید!
9_ افزایش بازدید صفحه
زمانی که صفحه جدید وب سایت شما بازدید زیادی پیدا کند، گوگل متوجه وجود سیگنالهای بازدید شده و برای ایندکس آن اقدام میکند. بنابراین اگر افزایش سرعت ایندکس سایت برایتان اهمیت دارد، بهتر است بعد از منتشر کردن محتوای جدید، به کمک شبکههای اجتماعی و… بازدید واقعی به سمت آن هدایت کنید.
برای رسیدن به چنین هدفی داشتن یک شبکه اجتماعی پرمخاطب که قبلا مخاطبانش را به کمک محتوای مفید جذب کردهاید، بسیار کمک کننده است.
10_ رفع ایردات محوایی
اغلب سایتها با ایرادات محتوایی و ساختاری زیادی روبرواند. منظورم از این ایرادات، مواردی مثل صفحات 404، لینکهای بی مقصد، صفحات خالی و کم محتوا و… هستند. وجود این نوع صفحهها در سایت شما باعث میشود اعتبار آن به شدت کاهش پیدا کند. همینطور رباتهای موتور جستجو هم در زمان برخورد با آنها کمی از شما نا امید شده و بودجه خزش سایتتان را کاهش میدهند. بنابراین پیشنهاد میکنم برای اینکه با چنین مشکلی روبرو نشوید، حتما فکری به حال مشکلات گفته شده کنید.
11_ افزایش سرعت سایت
همانطور که کاربران در زمان مشاهده وب سایت شما باید منتظر لود شدن صفحات آن شوند، رباتهای موتور جستجو هم باید زمانشان را برای دانلود کردن صفحاتتان صرف کنند. حالا در این میان اگر سرعت صفحات از آن چیزی که باید کمتر باشد، ترجیح میدهند در بازدیدهای بعدی زمان کمتری برایتان صرف کرده و این موضوع باعث کاهش سرعت ایندکستان میشود. پس همیشه سرعت سایتتان را بهینه نگاه دارید.
12_ خرید هاست اختصاصی
به احتمال زیاد وب سایت شما در حال حاضر روی یک هاست اشتراکی میزبانی میشود و هاست اشتراکی بخشی از یک سرور اختصاصی بزرگتر است. در واقع هر سرور به چند هاست تقسیم شده و در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. در این شرایط سایت شما روی هاستی است که منابع محدودی دارد.
البته این موضوع باعث ایجاد مشکل خاصی نمیشود اما اگر قصد دارید سرعت ایندکس سایت خیلی زیاد شود و البته حاضرید برای رسیدن به این هدف هزینه سنگینی بپردازید، به جای هاست اشتراکی از سرور اختصاصی استفاده کنید. به این ترتیب رباتها با خیال راحتتر نسبت به منابعی که سایتتان در اختیار دارد، برای ایندکس به آن سر میزنند.
کلام آخر
در این مقاله از خانه محتوا 12 راهکار برای افزایش سرعت ایندکس را با هم بررسی کردیم. اگر سوالی در مورد هر کدام از این موارد دارید، آن را در بخش نظرات مطرح کنید. با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان.