وبلاگ نویسی هنوز در ایران مثل خارج از کشور رونق نگرفته. شاید باورتان نشود اما وبلاگ نویس ها در کشورهایی مثل آمریکا یا اروپا نقش تاثیرگذاری در موفقیت یا حتی شکست یک صنعت دارند. مثلا ممکن است پست وبلاگ یک نویسنده آمریکایی روی کل صنعت مد این کشور تاثیر گذاشته و باعث شود یک محصول تمام مخاطبان خودش را از دست بدهد!
همینطور درآمد وبلاگ نویسان در این کشورها به شدت بالاست. در واقع آنها به دلیل محتوای خوبی که تولید میکنند، به عنوان برند شناخته شده و میتوانند به روشهای مختلفی کسب درآمد کنند.
در هر حال اینجا ایران است و ما هم در ایران زندگی میکنیم. با توجه به همین موضوع، در این مقاله میخواهم راهکارهای کسب درآمد از وبلاگ را به شما آموزش بدهم؛ راهکارهایی که در ادامه میگویم همگی خصوصیسازی شده نسبت به فضای کسب و کار ایران است و قرار نیست چند جمله صرفا ترجمه شده تحویل بگیرید:
مسیر کسب درآمد از وبلاگ چیست؟
اول از همه ببینیم وقتی میگوییم کسب درآمد از وبلاگ، منظورمان چیست؟! ببینید؛ یک وبلاگ به درآمد رسیده چنین شرایطی دارد:
- یک سایت است که تعداد زیادی محتوا در یک زمینه تخصصی یا عمومی دارد،
- نویسنده یا نویسندگان آن هنوز هم در حال تولید محتوا و نوشتن مقاله در آن هستند،
- روزانه تعداد زیادی مخاطب برای مطالعه مقالات این وبلاگ به آن سر میزنند،
- تعداد زیادی مخاطب هم از طریق گوگل به این سایت میرسند،
- شبکههای اجتماعی وبلاگ مثل اینستاگرام و توییتر آن هم مخاطبان زیادی دارد.
با توجه به این، اولین قدمی که باید بردارید، ساخت یک وبلاگ است. چطور؟
چطور وبلاگ بسازیم؟
برای وبلاگ 2 راهکار دارید:
- رفتن به سراغ سیستمهای ارائه دهنده وبلاگ رایگان مثل بلاگفا و پرشین بلاگ که اصلا توصیه نمیکنم،
- اقدام به طراحی سایت با وردپرس یا به کمک یک طراح سایت. (این پیشنهاد بهتری است.)
توصیه میکنم یا به کمک دورههای رایگان طراحی سایت در سطح وب، ساختن سایت را یاد بگیرید یا اینکه از یک سایت ساده با قیمتی در حدود 500 هزار تا 2 میلیون تومان شروع کنید. (طراحان سایتهای وردپرس حاضرند با این قیمت برای شما یک سایت عادی راهاندازی کنند.)
انتخاب موضوع فعالیت
قدمِ بعد از طراحی سایت، انتخاب موضوعی است که میخواهید در موردش در وب سایتتان مقاله تولید کنید. پیشنهاد من این است که به جای تبدیل شدن به یک سایت عمومی، وارد یک حوزه تخصصی شوید. مثلا به جای وارد شدن به دنیای سرگرمی که موضوعی خیلی کلی دارد، یک وبلاگ با موضوع کاردستی راه اندازی کنید و صرفا در این حوزه مقاله بنویسید. یا مثلا به جای وارد شدن به کل حوزه پزشکی، صرفا به بخشی از دنیای طب سنتی وارد شوید. چرا؟
علاوه بر اینکه تولید محتوا و نوشتن مقاله در یک حوزه به این شکل برای شما راحتتر میشود؛ با فعالیت در یک حوزه خاص میتوانید خیلی سریعتر به بازدید مناسب رسیده و البته درآمد بیشتری هم از سایتهای عمومی کسب کنید.
تولید محتوا
حالا نوبت به تولید محتواست. تولید محتوا همان نوشتن مقاله، تولید صوت، ویدیو، تصویر و… است. یعنی همان چیزهایی که الان در این صفحه و دیگر صفحات سطح وب مشاهده میکنید.
قسمت اعظم و مهم تولید محتوا، تولید محتوای متنی یا همان نوشتن مقاله است. در این زمینه شما نیاز به یادگیری دارید. اگر قصد دارید به شکل ابتدایی با موضوع تولید محتوا آشنا شوید دوره رایگان موجود در سایت کمکتان میکند. همینطور اگر قصد یادگیری حرفهای این شغل را دارید، دوره جامع تولید محتوا سایت بهترین انتخاب است.
سئو سایت
در نهایت و بعد از تولید محتوا، نیاز به یادگیری یک سری از کلیات سئو سایت را دارید. در این مرحله میتوانید از مقالات ساده و رایگان سطح وب کمک بگیرید. اما در آینده ممکن است نیاز به شرکت در دورههای کارآموزی و… را داشته باشید. البته نیاز نیست فعلا فکرتان را درگیر آن کنید…
شروع!
خب، دیگر نوبت به شروع برای کسب درآمد از وبلاگ است. شما تا اینجا با یک سری جزئیات اولیه آشنا شدید و موضوع وبلاگ خودتان را هم تعیین کردید. از اینجا به بعد باید شروع کنید به تولید محتوا، جذب مخاطب، و در نهایت کسب درآمد از وبلاگ. در ادامه مقاله میخواهم راههای کسب درآمدی که در مقابل شما وجود دارد را توضیح بدهم:
ایده های کسب درآمد از وبلاگ
در ادامه بیشتر از 20 ایده کسب درآمد از وبلاگ را لیست کردهام که همگی آنها در ایران جواب میدهند و نمونههای موفقی هم از هر کدام وجود دارد. با من همراه باشید:
تبلیغات بنری
اگر به سایتهای دانلودی مثل میهن دانلود، پی سی دانلود یا اصلا سایتهای ویدیو و موزیک سر زده باشید، احتمالا بارها تصاویر و بنرهای کوچکی را دیدهاید که در اطراف صفحه، محصول و خدمات و برند سایتهای دیگر را تبلیغ میکنند.
در واقع اینها تبلیغات بنری هستند که در سایتهایی با بازدید بالا نمایش داده شده و برای صاحب سایت کسب درآمد میکنند. در حال حاضر انواع روشهای کسب درآمد از تبلیغات بنری وجود دارد که مهم ترینشان اینها هستند:
- تبلیغات بازدیدی: که در آن صاحب سایت در ازای هر بار دیده شدن بنرهای تبلیغاتی توسط مخاطبان، پول دریافت میکند.
- تبلیغات کلیکی: که در آن صاحب سایت در ازای هر بار کلیک شدن روی بنرها، پول دریافت میکند.
اگر شما هم دوست دارید برای کسب درآمد از وبلاگ سراغ این ایده بروید؛ باید محتوایی در سایتتان منتشر کنید که مخاطب زیادی داشته باشد. بعد از اینکه بازدید سایتتان به طور روزانه بالا رفت و مخاطبان زیادی را جذب کردید، میتوانید به سراغ سایتهای واسط تبلیغاتی رفته و از آنها برای پیدا کردن مشتری تبلیغات بنری کمک بگیرید.
همکاری در فروش (افیلیت مارکتینگ)
بر خلاف اغلب کشورهای جهان، در ایران هنوز به همکاری در فروش اینترنتی اهمیت زیادی داده نمیشود. البته چند ماهی است که با ورود قوی دیجی کالا به این حوزه، کمی دیدگاه مخاطبان نسبت به آن تغییر کرده.
در این روش، شما میتوانید با تبلیغ محصولات سایتهای دیگر در سایت پرمخاطب خودتان، در ازای هر فروش پورسانت دریافت کنید. مثلا سایت MOBILE.IR در حال حاضر مخاطبانی زیادی دارد که برای مشاهده انواع موبایل به آن سر میزنند. در ادامه هر مخاطبی که در این سایت قصد خرید موبایل داشته باشد، از طریق لینکهای همکاری در فروش به سایت دیجی کالا راهنمایی میشود و در صورت خرید محصول در این سایت، بخشی از مبلغ پرداختی آن به MOBILE.IR داده میشود.
برای کسب درآمد از وبلاگ به روش همکاری در فروش، پیشنهاد میکنم حتما یک وبلاگ تخصصی راه اندازی کنید که مخاطبان علاقهمند به یک دسته محصول خاص داشته باشد.
کسب درآمد از حق اشتراک
رپورتاژ آگهی
فروش بک لینک
فروش محصول مستقیم
فروش دوره آموزشی
فروش کتاب الکترونیکی یا فیزیکی
کسب درآمد از وبلاگ: خدمات مشاوره
برندسازی
کسب درآمد از تولید محتوا! (شدنی ترینشه)
پیدا کردن حامی
برگزاری وبینار و سمینار
ارائه خدمات
لیدسازی
استخدام و کمک به اسختدام
فروش سایت یا وبلاگ
آیا برای نوشتن در یک زمیه
چرا سراغ وبلاگ های رایگان نرویم؟
چطور تبلیغ بگیریم؟
درگاه پرداخت چطور بگیرم؟