قبلا و در مقاله شغل تولید محتوا به این موضوع اشاره کردم که در حال حاضر چقدر بازار کار این شغل داغ است و خب متخصصان این حیطه چه درآمدهای خوبی از آن دارند. اما در این مقاله میخواهم در مورد درآمد تولید محتوا و بازار کار تولید محتوا به شکل جزئیتر با شما صحبت کنم.
مطالعه این مطلب مخصوصا به آن دسته از افرادی که قصد دارند وارد این حیطه شده یا آن تولید کنندگان محتوایی که درآمد پایینی دارند توصیه میشود:
میزان درآمد تولید محتوا چقدر است؟
خب اینکه بپرسیم میزان درآمد تولید محتوا چقدر است؛ مثل این است که بپرسیم درآمد یک کارمند یا اصلا یک مدیر چقدر است! خب در واقع درآمد دقیق هر فردی نسبت به موارد مختلفی تعیین میشود؛ چیزهایی مثل:
- محل کار،
- میزان تخصص،
- تجربه کاری،
- و البته اعتماد به نفس.
اما در کنار اینها، در هر حال میتوان یک درآمد حدودی برای هر شغلی در نظر گرفت؛ در مورد شغل تولید محتوا هم شرایط به همین صورت است. پس در ادامه به شما توضیح میدهم که درآمد یک نیروی تولید محتوای تازهکار، با تجربه و همینطور نیروی متخصص به طور میانگین چقدر است.
دستمزد تولید محتوا چقدر است؟
در حال حاضر و در سطح وب دستمزد تولید محتوا به ازای هر کلمه متن از 10 تومان تا 300 تومان متفاوت است اما قیمت میانگین را میتوان چیزی بین 50 تا 120 تومان در نظر گرفت. این یعنی دستمزد تولید محتوا برای یک مقاله هزار کلمهای بین 50 تا 120 هزار تومان است. اما یک نیروی تولید محتوا در روز چند کلمه توانایی نوشتن دارد؟
نیروی تازه کار
اصولا یک نیروی تولید محتوا میتواند در ازای 8 ساعت کار، در حدود 4 تا 6 هزار کلمه متن تولید کند. اما نیروهای تازه کاری که مدت کوتاهی است دست به کیبورد شده و اقدام به نوشتن متن کردهاند؛ حدودا در هر 4 ساعت بین 1 هزار تا 1500 کلمه متن مینویسند. دقیقا یادم هست که خود من برای نوشتن یک متن 1000 کلمهای، از ساعت 5 عصر تا 9 شب زمان صرف میکردم! دلیل این سرعت پایین در ابتدای کار؛ سرعت تایپ پایین و سپس توانایی کم در ترجمه یا بازنویسی متن است.
همینطور دستمزد تولید محتوای یک نیروی تازه کار حدودا بین کلمهای 20 تا 40 تومان است. بنابراین میتوان گفت درآمد تولید محتوا برای یک نیروی تازهکار در ازای 8 ساعت کار (2 هزار کلمه متن) بین 40 تا 80 هزار تومان است.
درآمد نیروی تولید محتوا باتجربه
منظورم از نیروی باتجربه، شخصی است که توانایی تایپ 10 انگشتی را داشته و بتواند به شکل روان متن را ترجمه، بازنویسی یا تالیف کند. رسیدن به چنین درجهای برای یک نیروی تازه کار تولید محتوا چیزی در حدود 2 تا 6 ماه، نسبت به میزان تمرین و یادگیری، زمان میبرد.
درآمد یک نیروی با تجربه تولید محتوا که در 8 ساعت توانایی تولید حدود 3 تا 5 هزار کلمه متن را دارد؛ با حدود دستمزد 40 تا 70 تومان، روزانه حدودا 100 تا 300 هزار تومان است. البته من کمتر نیروی تولید محتوایی را دیدهام که خودش را موظف به تولید 5 هزار کلمه متن کند؛ اما در هر حال بودهاند چنین همکارانی با این میزان کارکرد.
درآمد نیرو متخصص تولید محتوا
اما درمورد درآمد نیروی متخصص تولید محتوا: اغلب دوستان متخصصی که من میشناسم؛ اغلب طی روز چیزی حدود 3 تا 4 ساعت از زمانشان را صرف تولید محتوا میکنند؛ در این زمان هم نهایتا بین 1500 تا 3000 هزار کلمه متن مینویسند. در واقع اغلبِ زمان متخصصان تولید محتوا نه برای نوشتن؛ که برای پیدا کردن منابع معتبر و ترکیب متن آنها در یک محتوای جذاب صرف میشود. اما دستمزد این افراد اغلب بالاتر از کلمهای 120 تومان بوده و درآمدشان هم بیشتر از روزانه 300 هزار تومان است. رسیدن به چنین حد از مهارتی، نزدیک به 1 تا 2 سال زمان نیاز دارد.
درآمد نیرو تولید محتوا ثابت چقدر است؟
تمام آمارهای بالا مربوط به درآمد تولید محتوا برای افراد آزادکاری است که در منزل مشغول به کارند. اما اگر در مورد نیروهایی سوال دارید که به عنوان فرد ثابت در یک شرکت مشغول به کار میشوند؛ خب در کمترین حالت درآمد این افراد باید به اندازه درآمد قانون اداره کار کشوری باشد. اما ممکن است بعضی از افراد برای کسب تجربه یا اصلا کارآموزی، با حقوق حدود 1 تا 2 میلیون تومان هم مشغول به کار شوند. همینطور خیلی از متخصصان تولید محتوا متنی، صرفا با حقوقهای بسیار بیشتر از اداره کار حاضر به همکاری هستند.
در نهایت درآمد تولید محتوا چقدر است؟
با توجه به توضیحاتی که در بالا دادم؛ میتوانم به این شکل در مورد درآمد تولید محتوا جمعبندی کنم:
- یک نیروی تولید محتوا تازهکار؛ میتواند درآمدی بین 1 الی 2 میلیون تومان در ماه داشته باشد،
- یک نیروی تولید محتوا با چیزی در حدود 3 ماه تجربه کاری، بین 4 تا 9 میلیون تومان درآمد دارد،
- یک نیروی متخصص تولید محتو با صرف نصف زمان (4 ساعت) حدودا درآمدی به اندازه 5 تا 10 میلیون تومان ماهانه دارد.
اما خب یک نکته مهم: تمام این درآمدها در صورتی محقق میشوند که نیروی تولید محتوا فریلنسر، همیشه پروژه داشته باشد! اما چنین چیزی ممکن است؟ اصلا بازار کار تولید محتوا چقدر گنجایش دارد؟
بازار کار تولید محتوا
قبلا کمی در مورد بازار کار تولید محتوا در مقالات خانه محتوا صحبت کرده بودم. همانطور که آنجا هم گفتم؛ هر کسب و کاری که قصد ورود به دنیای آنلاین و کسب درآمد اینترنتی رل داشته باشد؛ الزاما نیاز به محتوا دارد. این یعنی عملا هیچ کسب و کاری در دنیای آنلاین نمیتواند بدون داشتن محتوا به درآمد برسد. بنابراین تا اینجا میتوان گفت:
هر وب سایت جدیدی که طراحی میشود؛ به معنی یک یا حتی چند فرصت شغلی برای محتوانویسان است.
با توجه به سابقه کاری که در گذشته در یک شرکت طراحی سایت داشتم؛ به راحتی میگویم در هر ماه، خیلی بیشتر از 1 هزار وب سایت طراحی شده و وارد دنیای کسب و کار ایران میشود.
اما علاوه بر این، باید یک نکته به شدت پراهمیت دیگر را هم به یاد داشته باشید: بازار کار تولید محتوا مثل مشاغل طراحی سایت و…، یک بار مصرف نیست! یعنی چه؟ ببینید اصولا مخاطبان بعد از یک بار سفارش طراحی سایت، جز برای خدمات جزئی و نهچندان پراهمیت، دیگر به سراغ طراح سایت خودشان برنمیگردند.
در حالی که هر کسب و کار اینترنتی از ابتدای راهاندازی تا انتهای فعالیت خودش نیاز به محتوا دارد! این یعنی کافی است صرفا به یک یا چند شرکت متصل شده و جزو تیم محتوای آنها شوید؛ به این ترتیب به شکل مادامالمعر پروژه دارید! (مگر اینکه شرکت مورد نظرتان ورشکسته شده و مجبور شوید سراغ یک کارفرمای دیگر بروید.)
کلام آخر؛ چطور و از کجا شروع کنم؟
بعد از اینهمه اگر قصد شروع دارید و میخواهید به عنوان یک شغل پردرآمد، تولید محتوا را شروع کنید؛ میتوانید از دوره رایگان آموزش تولید محتوا سایت در خانه محتوا کمک بگیرید. اگر هم سوالی در مورد درآمد تولید محتوا دارید؛ آن را در بخش نظرات مطرح کنید.