
اگر میخواهید در یک جمله بدانید که یک پست وبلاگ باید چند کلمه باشد، خب به راحتی میگویم حداقل 500 کلمه. اما اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع به دست بیاورید و آن را به طور اصولی یاد بگیرید، این مقاله را همراه من باشید:
تعداد کلمات مقاله و اهمیت آن در سئو
یادم هست نزدیک به 4/5 سال پیش، همه صاحبان سایتهای اینترنتی صرفا به دنبال محتوانویسانی بودند که برایشان مقالات 300 کلمه ای بنویسند و اتفاقا این مقالات، در گوگل سئو هم میشد! اما به مرور و با افزایش رقبا در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، کیفیت مقالات و البته تعداد کلمات آنها هم اضافه شد. به این ترتیب دیگر مثل قبل گوگل به مقالات 300 کلمه ای اهمیت نمیداد.
اینجا بود که کم کم پای مقالات 500 کلمه ای به وب باز شد و بعد از آنهم به مرور این تعداد کلمات هر روز اضافه شدند. تا جایی که همین حالا میتوانید مقالاتی را در سطح وب فارسی پیدا کنید که تعداد کلمات شان حتی بیشتر از 30 هزار کلمه است! اما خب واقعا یک مقاله باید چند کلمه باشد؟ 300 کلمه؟ 500 کلمه یا چند هزار کلمه؟ این سوالی است که میخواهم در این مقاله به شکل اصولی به شما جواب بدهم:
به دنبال عدد دقیق نباشید!
بله، راستش اگر نظر من را بعد از حدود 4/5 سال فعالیت در حوزه محتوای وب فارسی بخواهید، به صراحت میگویم اینکه به دنبال عدد دقیق برای تعداد کلمات مقالاتتان باشید، یک انتخاب اشتباه است. منظور چیست؟
ببینید، اگر ما این را درک کنیم که سئو چیزی نسبی است، تمام مشکلات مان حل میشود. این یعنی باید بفهمیم سئو یک سایت در حوزه موبایل نسبت به رقبای آن توسط گوگل سنجیده میشود و همینطور سئو یک سایت در حوزه فروش پتو هم نسبت به رقبای خودش! این به معنی است که نمیتوان گفت در همه جای وب باید مقالات چند کلمه ای باشد.
مثلا اگر در حوزه آموزش تولید محتوا فعالیت میکنید، احتمالا باید اغلب مقالاتتان بیشتر از 1500 کلمه باشد! چرا؟ خب چون رقبای شما در این حوزه همگی شان مقالات جذاب و طولانی منتشر میکنند. حالا اگر در حوزه فروش هدیه تبلیغاتی پیکسل فعالیت کنید، میبینید که میتوانید با مقالات حتی کمتر از 300 کلمه هم صفحاتتان را به گوگل بیاورید! چرا؟ چون رقبای شما در این حوزه خیلی علاقه ای به انتشار مقالات طولانی ندارند و همه شان محتواهای کوتاه نوشته اند. بنابراین با توجه به نسبی بودن سئو سایت، نمیتوان یک عدد دقیق در مورد تعداد کلمات مناسب در تولید محتوا ارائه کرد.
همین!؟
نه! صبر کنید… هنوز کارتان دارم. یک نکته مهم دیگر در مورد تشخیص تعداد کلمات مورد نیاز مقاله وجود دارد. چه نکته ای؟ تا اینجا گفتم تعداد کلمات مناسب نسبت به رقبای حوزه شما تعیین میشود. اما اگر بخواهم یک نکته حرفه ای دیگر در مورد تولید محتوا سایت را به شما آموزش بدهم، باید این را هم بگویم که ممکن است تعداد کلمات در هر کلمه کلیدی هم متفاوت باشد!
این یعنی ممکن است با توجه به اینکه رقبای من در کلمه آموزش سئو محتوا مقالات طولانی منتشر کرده اند، من هم مجبور باشیم مقاله ای در حدود 1 تا 3 هزار کلمه روی آن بنویسم تا رتبه دلخواهم را بگیرم. اما در کلمه کلیدی مثل نویسندگی خلاق، میتوانم با یک مقاله 700 تا 1500 کلمه ای هم سئو شوم؛ چون رقبایم هم در همین حد برای این کلمه مقاله نوشته اند!
همه چیز تعداد کلمات است؟
بگذارید یک نکته مهم دیگر را هم به شما آموزش بدهم: یادتان باشد که در تولید محتوا همه چیز تعداد کلمات نیست! در واقع گوگل از میان چندین فاکتور سئو، نیم نگاهی هم به تعداد کلمات مقاله شما میکند تا میزان کیفیت آن را تشخیص دهد. این یعنی نوشتن یک مقاله 5 هزار کلمه ای در کلمه کلیدی که همه رقبای آن حدود 2 تا 3 هزار کلمه محتوا مینویسند الزاما به سئو شدن صفحه شما ختم نمیشود.
چرا؟ چون ممکن است رقبای شما ساختار جذاب تری برای مقاله انتخاب کرده باشند، ویدیو در آن گذاشته و تصاویر مناسبی هم درونش قرار داده باشند. اصلا ممکن است برای آن لینک سازی خارجی و داخلی قدرتمندی ایجاد کرده باشند! بنابراین نمیتوان گفت صرفا قرار است با بررسی رقبا و نوشتن یک مقاله در تعداد کلمات مناسب، یک مقاله سئو شده قوی به گوگل تحویل بدهید. همانطور که گفتم این صرفا یکی از چندین نکته و فاکتور سئو محتوای شماست که گوگل به آن دقت میکند.
در نهایت مقاله طولانی تر یا کوتاه تر؟
بالاتر گفتم که طولانی یا کوتاه بودن پست شما نسبت به رقبا تعیین میشود. اما با این حال، اگر میان نوشتن مقاله کوتاه تر و طولانی تر دو به شک هستید، پیشنهاد من انتخاب پستهای طولانی تر است. چرا؟ چون اصولا پستهای طولانی تر بهتر جواب مخاطب را میدهند و همینطور گوگل هم آنها را بیشتر دوست دارد.
در اغلب مواقع حتی گوگل پستهایی که طولانی تر باشند را راحت تر شناسایی کرده و امتیاز بیشتری هم برایشان در نظر میگیرد. با توجه به این موضوعات، پست طولانی انتخاب بهتری است.
کلام آخر
به عنوان کلام آخر قصد دارم 2 نکته مهم را یادآوری کنم: اول اینکه پیشنهاد میکنم تا جای ممکن حتی اگر رقبای شما هم در کلمه ای مقالات زیر 300 کلمه نوشته اند، شما مقالات بالای این تعداد کلمه بنویسید. نکته دوم هم اینکه در نوشتن مقالات طولانی و دراز، حواستان باشد که مبادا مخاطب را با متنهای بیهوده و پیچیده سردرگم و خسته کنید.
شما باید تمام سعی تان را بکنید که در عین نوشتن یک محتوای کامل، مخاطب را سریعا به خواسته و نیازش که مغز محتوای شماست، برسانید. خب به انتهای این مقاله رسیدیم. در این مطلب به طور جامع ولی خلاصه به شما آموزش دادم که یک پست وبلاگ باید چند کلمه باشد؟ امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. اگر سوالی دارید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.
No comment yet, add your voice below!